Kalorilaskuri

Laske päivittäinen energiantarpeesi tästä!

Kalorilaskuri

Kalorilaskuri

Pituus (cm):
Paino (kg):
Ikä:
Sukupuoli: Mies Nainen
Fyysinen aktiivisuus:

Tarvittavat kalorit:

Kalorilaskurin käyttäminen voi olla hyödyllistä, jos haluat hallita energian saantiasi ja tavoitella painonpudotusta tai lihasmassan kasvua. Tärkeitä huomioon otettavia asioita kalorilaskurin käytössä ovat:

 

Kalorilaskuri tulokset ovat arvioita. Ne perustuvat antamiisi tietoihin, kuten pituuteen, painoon, iän ja fyysisen aktiivisuuden tasoon, joten ne voivat vaihdella todellisuudesta.

 

Kalorilaskurin laskemat tarvittavat kalorit ovat vain suuntaa-antavia. Ne eivät ota huomioon kaikkia henkilökohtaisia eroja, kuten lihasmassan määrää tai hormoneja.

 

Kalorilaskurin käyttäminen ei korvaa ravitsemusammattilaisen neuvontaa. Se on vain apuväline ja tarvittaessa kannattaa konsultoida ravitsemusterapeutin tai valmentajan kanssa.

 

Kalorilaskurin käyttäminen ei takaa painonpudotusta. Painonpudotuksessa on tärkeää huomioida myös ravintoaineiden laatu ja määrä, liikunta ja henkilökohtaiset elämäntavat.

 

Kalorilaskurin käyttäminen ei ole ainoa tärkeä asia. On tärkeää saada ravitsevaa ruokaa, harrastaa riittävästi liikuntaa ja huolehtia hyvinvoinnista myös muilla tavoin.

Kalorilaskurit antavat yleensä vain karkeita arvioita päivittäisestä kalorienkulutuksesta ja ravintoaineiden tarpeesta. Jokaisen ihmisen ravitsemukselliset tarpeet ovat kuitenkin yksilöllisiä ja ne voivat riippua muun muassa iästä, sukupuolesta, painosta, terveydentilasta ja liikunnan määrästä. Valmentaja tai ravitsemusterapeutti pystyy ottamaan nämä tekijät huomioon ja laatimaan yksilöllisen ravitsemussuunnitelman. Ravitsemus ja terveelliset elämäntavat eivät rajoitu pelkästään kaloreiden laskemiseen. Ne liittyvät myös ruokailutottumusten, liikunnan, unen, stressinhallinnan ja muiden elämänalueiden tasapainoon. Valmentajat ja ravitsemusterapeutit voivat auttaa kokonaisvaltaisesti elämäntapamuutoksissa ja tarjota tukea myös näillä muilla osa-alueilla.

 

Jos sinua kiinnostaa kuulla aiheesta lisää tai haluat pohtia haasteitasi, niin voit konsultoida asiassa minua. Pyrin parhaani mukaan auttamaan tai ohjaan sinut eteenpäin viralliselle ravitsemuksen ammattilaiselle. Lisää tietoa palveluistani löydät fysiikkavalmentaja.fi

Kalorilaskuri