Miten voit valita sopivat saliohjelmat?

07.02.2023

Saliohjelma:n valinnassa on tärkeää huomioida omat tavoitteet ja tarpeet. On suositeltavaa pohtia seuraavia asioita:

 1. Tavoitteet: Määrittele, mikä on tärkeintä sinulle, esimerkiksi painonpudotus, lihasten kasvattaminen tai yleiskunnon parantaminen.

 2. Fyysinen kunto: Arvioi omaa fyysistä kuntoasi ja mitkä liikkeet ovat sinulle haastavia. Valitse sopivasti haastava ohjelma, joka edistää kehitystäsi.

 3. Aika ja paikka: Päätä, minkä verran aikaa haluat käyttää salilla ja onko sinulla mahdollisuus käydä siellä säännöllisesti.

 4. Budjetti: Määrittele, minkä verran haluat käyttää rahaa saliohjelmaan. 

Valitsemalla omiin tarpeisiin sopivan ohjelman voit varmistua siitä, että saavutat haluamasi tavoitteet ja nautit harjoittelusta.

Tässä on lista tavallisimmista saliohjelman tavoitteista:

 1. Painonpudotus
 2. Lihasten kasvattaminen
 3. Yleiskunnon parantaminen
 4. Voiman lisääminen
 5. Liikkuvuuden kehittäminen
 6. Räjähtävän voimantuoton lisääminen
 7. Kestävyyden kehittäminen
 8. Koordinaation parantaminen
 9. Nivelten vahvistaminen
 10. Rentoutuminen ja stressin vähentäminen
 11. Hyvän olon ja itsetunnon parantaminen.


Mistä kannattaa etsiä saliohjelmat?

Saliohjelmia voi etsiä monista eri lähteistä:

 • Useilla verkkosivustoilla, kuten YouTubessa on tarjolla ilmaisia saliohjelmia ja treenejä. Voit myös etsiä maksullisia online-ohjelmia, jotka on suunniteltu erityisesti tiettyihin tavoitteisiin.
 • Monilla kuntosaleilla on omia personal trainer -palveluita, jotka voivat suunnitella sinulle henkilökohtaisen harjoitusohjelman.
 • Verkostot: Pyydä suosituksia tuttaviltasi tai verkostoista, joilla on/ollut samanlaisia tavoitteita kuin sinulla.
 • Voit myös harkita henkilökohtaisen valmentajan palkkaamista, joka voi auttaa sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan harjoitusohjelman, joka täyttää tarpeisiisi.

Tärkeintä on löytää ohjelma, joka sopii sinulle, ja aloittaa harjoittelu säännöllisesti. Muista aina kuunnella kehoasi ja lisätä tai vähentää harjoituksia tarpeidesi mukaan.

Jos sinulla on ajatuksia tai toiveita liittyen saliohjelmaan, niin ota yhteyttä! Pohditaan yhdessä mitä sinun saliohjelma voisi sisältää.