Yrittäjyys | Tiimiakatemia itsereflektio

Mitä on yrittäjyys?

Yrittäjyys on tuotteen tai palvelun tarjoamista asiakkaille. Yrittäjyyden alkutaipaleella on tärkeää löytää ongelma johon tarjoat ratkaisua tai yrittää luoda tuotteestasi tai palvelusta niin uniikki, että asiakkaat valitsevat sinun yrityksen palvelun kilpailijoiden sijaan. Varmasti myös voi olla myös yrittäjiä, jotka eivät mieti yrityksensä kilpailuetua vaan haluavat vain itse työllistää itsensä tietyllä elinkeinolla ja pysyä massassa, eikä hamua kunnianhimoisesti menestystä. Tiimiakatemialla on nyt jo nähnyt hyvin erilaisia tiimiyrittäjiä. On tiimiyrittäjiä, joita puskee valtava kunnianhimo saavuttaa suuria ja on tiimiyrittäjiä, joiden tavoitteet ovat maltillisemmat ja työllistää itsensä oman yrityksen kautta. Yrityksen idean synnyn alkuvaiheet menisi kutakuinkin näin:


1. löydetään ongelma, joka halutaan ratkaista.

2. Pohditaan asiakkaan näkökulmasta ja ymmärretään asiakkaan tarve.

3. Ideoitaan tuote tai palvelu, joka korjaa ongelman.

4. Luodaan tuote tai palvelu ja kokeillaan sitä kohderyhmälle.


Yrittäjyys vaatii heittäytyjän asennetta. En sano, etteikö yrittäjä voisi olla heittäytyjän vastakohta ja jopa menestyä ehkä hieman sisäänpäin suuntautuneella luonteella. Kuitenkin yrittäjyydessä tarvitaan nimensä mukaisesti paljon yritystä. Yrittäjän tulee olla aktiivinen tarjoamaan asiakkailleen hyvää palvelua ja aktiivisesti myös löytää uusia asiakkaita sekä yhteistyökumppaneita. Yrittäjän vahvuus on uteliaisuus oppia uusia asioita asiakkailta ja kilpailijoilta. Menestyvä yritys pystyy mukautumaan markkinoiden mukaan.

Yrityksen on hyvä laatia tarkat liiketoimintasuunnitelmat, markkinointistrategiat, kohderyhmä ja ansaintamalli. Mitä tarkemmat suunnitelmat on sitä helpompaa yrittäminen on. Mielestäni ei kannata olla markkinoille kaikille vähän vaan antaa omalle kohderyhmälle täydellistä lisäarvoa.


Minä yrittäjänä

Vuonna 2019 aloitin personal trainer- opinnot ja siellä opiskeltiin yrittäjyyttä, niin se laukausi minun kiinnostukseni yrittäjyyteen. Opintojen jälkeen aloitin toiminimi yrittämisen. Yrittäjänä olen huomannut, kuinka paljon yritys vaatii aikaa, etenkin yrityksen alkuvaiheessa, kun kaikki on uutta, markkinointi on uutta, mietin mikä on brändi millaisena haluan näyttäytyä yms. Aikaisempana palkkatyöntekijänä ja joukkueurheilijana minulle on sanottu mitä minun pitää tehdä ja mikä on minun rooli. Yrittäjänä kukaan ei tule minulle sanomaan näitä asioita, joten on myönnettävä kuinka vaikeata on ollut sopeutua tähän toiminimi yrittäjyyteen. Tulevaisuudessa haluan vielä enemmän erikoistaa asiantuntijuuttani hyvinvointialalla ja tiimiakatemia antaa minulle loistavat opit liiketoiminnasta, johtamisesta, markkinoinnista, myynnistä sekä yrittäjyydestä.

Tiimiakatemia yhdistää joukkueurheilun ja liiketalouden yhteen. Tiimiltä vaaditaan sitoutumista tavoitteisiin ja päämääränä on tiimin menestys. Tiimin menestys lähtee jokaisesta yksilöstä ja yksilön täytettyä saappaansa tiimissä, tulee yksilön oppia täyttämään saappaansa ja tässä on koko muu tiimi tukemassa ja toteuttamassa itse samaa oppimista.  

Picture of Fysiikkavalmentaja Elias

Fysiikkavalmentaja Elias

elias@fysiikkavalmentaja.fi