Unf*ck yourself, Lopeta märehtiminen, aloita elämä. Kirja on Gary John Bishopin tuottama kirja, jossa kirjan tarkoituksena on saada lukija pohtimaan omaa ajattelumaailmaa ja kääntämään ajatukset teoksi. Tämä kirja oli todella hyvä minulle, sillä huomaan, että asiat mitä kirja opettaa on kuin tehty minun elämäntilanteeseeni. Tämä on ensimmäinen esseeni, mitä kirjoitan tiimiakatemian esseepankkiin. Ennen tiimiakatemiaa olin huomannut itsessäni sen, kuinka osaan haaveilla ja ajatuksissani toteuttaa asioita, mutta käytäntöön en vienyt mitään. Kirja toistaa sanoja: et ole yhtä kuin ajatuksesi, olet yhtä kuin tekosi. Tämä voimalause motivoi minua ottamaan ohjat omiin käsiini, eikä odottaa, että mitään tulisi ilmaiseksi. Tiimiakatemian toimintaympäristö kannustaa myös jatkuvasti tähän samaan suuntaan. Olen todella odottavainen mitä kaikkea tiimiakatemia tulee antamaan minulle, kun tartun haasteisiin.

Bishopin 7 lausetta, joita käyttämällä saat muutettua ajatteluasi.

   

   • Minä suostun.

   • Onnistuminen käy minulta luonnostaan.

   • Minä pystyn.

   • Olen sinut epävarmuuden kanssa.

   • Minä en ole yhtä kuin ajatukseni, olen yhtä kuin tekoni.

   • Minä olen sinnikäs.

  • En odota mitään, vaan kohtaan asiat sellaisena kuin ne ovat.
   
   

  ”Minä suostun” tarkoittaa, että suostuu näkemään vaivaa. Suostuu näkemään vaivaa itsensä kehittämiseen ja omien toimintatapojen muuttamiseen. Kun haluaa oppia jotain uutta tai karsia elämästään jotain pois, niin silloin sen eteen on suostuttava näkemään vaivaa. Muutos ei tapahdu itsestään.

   

  ”Onnistuminen käy minulta luonnostaan”. Ihminen usein ajattelee, että mitä jos en onnistu, tai onnistunkohan tässä. Pahe on, että onnistumista kyseenalaistetaan. Kun ihminen uskottelee itselleen ajatuksen, että onnistuminen käy minulta luonnostaan, niin mieli alkaa käyttäytymään myös sen mukaan.

   

  ”Minä pystyn” ei ole vain itseään kannustava sanonta. Mieti mitä olet aikaisemmin saavuttanut ja mihin olet pystynyt aikaisemmin. Kun muistan mihin olen aikaisemminkin pystynyt, niin miksen pystyisin tähänkin. Tilannetta voi katsoa uudesta näkökulmasta ja todeta, hei minä pystyn tähän, eihän tämä niin iso juttu ollutkaan.

   

  ”Olen sinut epävarmuuden kanssa”. Ihminen elää epävarmuudessa ja Bishop sanookin, että ainut mikä on varmaa tulevaisuudessa niin on se, että kuolemme joku päivä. Ihminen saa turvaa varmuudesta ja janoaa varmuutta elämäänsä. Silloin, kun ihminen menee epävarmuus alueelle ja kohtaa epävarmoja asioita tai tilanteita, niin silloin myös on paras mahdollisuus oppia uutta ja saada muutosta elämäänsä.

   

  ”Minä en ole yhtä kuin ajatukseni, olen yhtä kuin tekoni”. Tämä lause oli minulle sykähdyttävin. Kaikki lauseet kyllä kolahtivat ja saivat minut pohtimaan omaa käyttäytymistä, tavoitteellisuutta ja tekemistä. Ajatukset, joita ei toteuta ovat vain ajatuksia, yksinkertaista. Ajatuksilla ei ole kauheasti merkitystä, jos ei ajatuksen eteen tee mitään. Aikaisemmin olen liikaa ajatellut ja jättänyt tekemättä, niin nyt on muutoksen aika minun toiminnassani. Takaan sen.

   

  ”Minä olen sinnikäs”. Lauseen opetus on muuttaa ajatusta siitä, etten pysty ja aion luovuttaa. Kun sanoo mielessään itselleen, että minä olen sinnikäs, niin se saa ajatukset jatkamaan tehtävässä epäonnistumisen jälkeenkin. Se on periksiantamattomuutta, niin kauan että onnistut. Bishop sanoo, että sinnikkyydessä on tärkeää kohdata ongelmatilanteet pala palalta. Ongelmat ratkaistaan yksi kerrallaan. Aina löytyy jokin ratkaisu, kunhan ei kohtaa ongelmia yhtenä suurena kokonaisuutena vaan pilkkoo ongelmat osiin ja ratkaisee ne sinnikkäästi.

   

  ”En odota mitään, vaan kohtaan asiat sellaisena kuin ne ovat”. Ihmiset luovat usein odotuksia, miten asioiden tulisi tapahtuvan. Kun on odotukset eivät toteudu, niin ollaan enemmän tai vähemmän pettyneitä. Asiat tulisi kohdata sellaisena, kuin ne ovat. Olisi hyvä suhtautua asioihin uteliaisuudella ja uutena tapahtumana elämässä, joka ei ole samanlainen kuin mikään muu aikaisempi tilanne elämässä. Näin saa tilanteista enemmän irti ja välttää pettymyksen tuoman negatiivisen energian tilanteen jatkon kannalta.

   

   

  Kirjaa lukiessani minulla oli vaikeuksia keskittyä itse lukemiseen, sillä ajatukset mitä Bishop antoi, sai minut pohtimaan jatkuvasti mielenmaisemaani. Minun teki mieli lukiessani heti ottaa itseäni niskasta kiinni ja tarttua tekemiseen. Hyvänä oppina kuitenkin, että ensimmäinen asia mitä teen ennen kuin innostun muuttamaan ajatuksiani teoiksi, oli se, että ensimmäinen tekoni on se, että luen kirjan loppuun. Nyt en antanut innostukseni ja ajatukseni viedä minua pois kirjan luota vaan halusin ensimmäistä kertaa viedä sen loppuun minkä olen jo aloittanut.