Mikä on fysiikkavalmentaja?

Fysiikkavalmentaja on liikunta-alan ammattilainen, joka auttaa asiakkaita saavuttamaan heidän tavoitteensa liikuntaharrastuksessa. Fysiikkavalmentajana voi tarjota palveluita kuntosaliharjoittelusta juoksuun tai muuhun kestävyysliikuntaan. Fysiikkavalmentajan tavoite on auttaa asiakkaita parantamaan kuntoaan, lisäämään lihasmassaa tai pudottamaan ylimääräistä painoa.


Valmentaja suunnittelee asiakkailleen treeniohjelmat, jotka vastaavat heidän tarpeitaan ja tavoitteitaan. Fysiikkavalmentaja huomioi asiakkaan kunnon sekä tason ja räätälöi treeniohjelman sen mukaisesti. Hän tarjoaa myös neuvoja ja tukea harjoitteluun liittyen ja auttaa asiakkaita saavuttamaan tavoitteensa tehokkaasti ja turvallisesti.

Valmentaja voi tarjota palveluitaan yksityisesti tai ryhmässä. Ryhmätreenit ovat usein hauskempia ja saattavat tarjota lisämotivaatiota harjoitteluun. Fysiikkavalmentaja voi myös tarjota palveluitaan verkossa, jolloin asiakkaat voivat harjoitella missä ja milloin vain.


Fysiikkavalmentajat ovat liikunta- ja hyvinvointialan ammattilaisia, joilla on suuntautuminen liikuntaan sekä valmentamiseen ja on perehtynyt erilaisiin treeniohjelmiin ja harjoittelun tekniikoihin. Fysiikkavalmentajan tavoitteena on auttaa asiakkaita saavuttamaan heidän tavoitteensa ja parantamaan heidän suorituskykyään.Ravintovalmennus

Fysiikkavalmentaja voi tarjota myös ravintoneuvontaa osana palveluitaan, sillä ravitsemus on tärkeä osa liikuntaharrastusta ja suorituskykyä. Fysiikkakoutsi voi neuvoa asiakkaita ravitsemuksen suhteen esimerkiksi seuraavissa asioissa:

  • Fysiikkavalmentajat auttaa asiakkaita suunnittelemaan ruokavalion, joka sisältää tarvittavat ravintoaineet ja varmistaa, että asiakkaat saavat tarvitsemansa proteiinit, rasvat, hiilihydraatit ja vitamiinit ja mineraalit.
  • Fysiikkavalmentajat voi neuvoa asiakkaita ruokavalion suhteen, jos he haluavat pudottaa painoa tai ylläpitää painoa. Fysiikkavalmentaja voi auttaa asiakkaita suunnittelemaan ruokavalion, joka tukee heidän tavoitteitaan painonhallinnassa.
  • Valmentaja voi neuvoa asiakkaita, jos heillä on esimerkiksi allergioita tai muita ruokavalioon liittyviä erityistarpeita. Fysiikkavalmentaja voi auttaa asiakkaita suunnittelemaan ruokavalion, joka vastaa heidän erityistarpeitaan.

Fysiikkavalmentaja ei kuitenkaan yleensä ole ravitsemusterapeutti eikä tarjoa ravitsemusneuvontaa laajassa mittakaavassa. Jos asiakkaalla on vaikeuksia ruokavalion suhteen tai hän tarvitsee apua ravitsemuksen suhteen, kannattaa hänen ottaa yhteyttä ravitsemusterapeuttiin tai muuhun terveydenhuollon ammattilaiseen.


Fysiikkavalmentaja Elias

Fysiikkavalmentaja Elias

elias@fysiikkavalmentaja.fi