Antti Tuisku – Menesty | Tiimiakatemian kirjareflektio

 

Antti Tuisku – Menesty 

Kuuntelin Antti Tuisku äänikirjan Menesty. Kirjassa Antti kertoo hänen kokemuksensa menestyksestä ja miten käsitys menestyksestä on muuttunut. Antti käy läpi itsetuntemustaan ja sen kasvun tuomia uusia ajatusmalleja, onnellisuutta ja hyvinvointia. Uransa alussa Antilla oli vahva halu todistaa kyvykkyyttään muille. Suuren suosion saavuttaessaan hän pääsi irti suuremmasta todistelun tarpeesta ja alkoi ymmärtämään itseään enemmän. Tämän myötä hän esiintyessään lavoilla haluaa pitää hauskaa yleisön kanssa eikä ole tarvetta todistaa ulkopuolelle minäpystyvyyttä. Itsetuntemuksensa kautta hän on löytänyt hänelle oikeasti tärkeät asiat ympärilleen. Antti haluaa jatkuvasti haastaa itseään ja oppia lisää ja tästä kertookin se, että pitemmän keikkatauon aikana hän aloitti opiskelut liikunta-alalla. Näin arjessa säilyy jatkuvasti uuden oppiminen ja itsensä haastaminen. 

 

Mitä on menestys? 

Menestyksen määritelmiä on niin paljon, kuin on ihmisiäkin. Tiimiakatemian treeneissä puhuimme menestyksestä ja siellä menestykselle nousi paljon määritelmiä, kuten taloudellinen pääoma, sosiaalinen pääoma, onnellisuus, hyvinvointi, kokemukset ja kilpailuissa menestyminen. Mielestäni menestys syntyy toistuvista onnistumisista ja on ikään kuin menestysputki. Esimerkiksi urheilussa toistuvat mestaruudet ja palkintosijat, liike-elämässä jatkuva kauppojen syntyminen sekä opiskeluissa onnistuneet kurssisuoritukset. Menestys voi edesauttaa onnellisuutta ja hyvinvointia, mutta mielestäni ne pitäisi erotella toisistaan. Ihminen voi kokea menestystä olematta onnellinen ja hyvinvoiva. Onnellisuus ja hyvinvointi edesauttaa menestymisen mahdollisuuksia, mutta menestystarina voi syntyä ilmankin. Menestys alkaa intohimosta asiaan. Ulkoiset motivaatiot, kuten maine tai raha eivät varmasti anna eväitä menestykseen samanlailla, kuin intohimo työhön. Jos maine tai raha on intohimo esimerkiksi sijoittamisen, rahapelien tai julkisuuden henkilön/vaikuttajan roolissa, niin voi olla asia erikseen. 

 

Mikä on täydellisen elämän määritelmä? 

Antti pohtii kirjassaan täydellistä elämää ja sitä, kuinka me luodaan itsellemme mielikuvia täydellisestä elämästä nähdessämme sosiaalisessa mediassa upeita kuvia ja videoita. En voi tässä yleistää ja puhua muiden puolesta, mutta todentotta ainakin omalla kohdallani sillä on vaikutusta mieleeni. Instagram on pullollaan ”täydellisiä” kuvia ihanista paikoista aurinkorannoilla, tuntureita kiipeillen tai terassilla bissellä. Mikä on luonut meihin tarpeen pitää kamera aina mukana mentäessä viettämään aikaa upeisiin maisemiin tarkoituksena saada hyvä somepostaus. Todistelemmeko itsellemme, että minäkin koen hienoja hetkiä elämässä ja lähes pakotamme muut vierailemaan paikassa, jossa on itse käynyt ensimmäiseksi. Jos et olekaan ensimmäinen tämän upean paikan kokenut, niin katoaako sen merkitys? Onko tarkoitus vain hypettää itseään ja kokemuksiaan muille, jotka eivät näytä täydellistä elämää ulospäin. Jokaisen meistä itse määrittelee täydellisen elämän. Jollekin täydellinen elämä näyttäytyy aurinkorannoilla, jollekin se voi näyttäytyä kovana työmoraalina ja itsensä haastamiselta ja joku voi ajatella sen olevan ihanaa perhearkea. Hyvä lukija, miltä täydellinen elämä näyttää sinulle? Tukeeko tai edistääkö sinun tämänhetkinen elämä täydellistä elämääsi? 

 

Mikä yhdistää menestyjiä? 

Intohimo. Minulle menestyjissä näyttäytyy aina intohimo tehtävää työtä, projektia tai asiaa kohtaan. Esimerkiksi intohimo auttaa ihmisiä parempaan elämään, intohimo tehdä tapahtumasta viihdyttävä, intohimo voittaa vastustajat, intohimo saada tarjottua asiakkaille paras ratkaisu ja niin edelleen. Kaikki lähtee intohimosta, jota seuraa kova työmoraali. Menestys on vaikeasti kopioitavissa, sillä jokainen menestyy omalla tarinallaan. Jo kerran menestyvä tarina on vaikea uusia ihan samalla tyylillä. 

 

 

Fysiikkavalmentajan loput blogitekstit/reflektiot!

Picture of Fysiikkavalmentaja Elias

Fysiikkavalmentaja Elias

elias@fysiikkavalmentaja.fi